Szemléletformáló foglalkozások

Interaktív, gyakorlatias, a hétköznapokban is jól hasznosítható tudást nyújtunk több témakörben.

A foglalkozás témakörei:

• Egészséges és bolygóbarát táplálkozás
  • Környezeti fenntarthatóság egyéni és közösségi megoldásai

10-15 fő

Ajánlott létszám

3-4 óra

Képzés hossza

Szia Kertben

vagy a megrendelő által biztosított helyszínen.

10-15 fő

Ajánlott létszám

3-4 óra

Képzés hossza

Szia Kertben

vagy a megrendelő által biztosított helyszínen.

Választható foglalkozások

A foglalkozásokba az alábbi tevékenységeket építjük be, ezek közül egy, kettő vagy akár mindhárom választható.

Fermentálás

A fermentált zöldségek egészségre gyakorolt jótékony hatását egyre több kutatás támasztja alá, emellett hazánkban is tízezrek tanulják és gyakorolják ezt a trendi és közben egyszerűen megvalósítható tartósítási módot. A foglalkozáson megmutatjuk az alapvető praktikákat, majd a szociális kertünkben termett zöldségekből közösen előkészítjük, elindítjuk. Minden résztvevő hazavihet egy üveg fermentálásra kész zöldséget, aminek csodás eredményét két-három hét múlva élvezheti!

Mikrozöld készítés

A mikrozöldek vagy más néven mikrosaláták fiatal hajtások, a kifejlett növényhez képest akár 40-szeres vitamin tartalommal. A XXI. század egészséges, trendi és finom ennivalója, amit mi is megtermelhetünk magunknak a konyhánk ablakában! A foglalkozáson előkészítjük, megtanítjuk, majd otthon két-három hét múlva leszüretelhető, és a tudás birtokában akár egész évben megtermelhető.

Fűszersó és fürdősó készítése

Az egyéni kreativitást kibontatkoztató, érzékekre ható foglalkozás, illatos percekkel. A szociális kertünkben termett, majd megszárított fűszer- és gyógynövényekből mindenki önállóan készíti el fűszersó vagy fürdősó kompozícióját, amely azonnal felhasználásra kész. Kiváló ajándékötlet, gyors sikerélmény!

Bővebb információért és foglalásért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Iratkozz fel hírlevelünkre

A hónap legfontosabb történései egyenesen az postafiókodba érkeznek!

Vigyázunk az adataidra - további információkért kérjük tekintsd meg Adatvédelmi szabályzatunkat.