Célok, küldetés

A Diverzitás Alapítvány célja egy befogadó és a természeti környezetünkkel összhangban élő társadalom építése, amelyben a hátrányból indulók támogatást kapnak a személyes fejlődéshez, képességeik kibontásához, értékteremtő munka végzéséhez és közösséghez való csatlakozáshoz. A kulturális és természeti sokszínűség alapértékünk, a szociális, ökológiai és gazdasági szempontból fenntartható működés az álmunk.

Célul tűztük ki:

• a hazánkban élő, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkaerő-piaci esélyegyenlőségének javítását;
  • hátrányos helyzetben lévő társadalmi rétegek – különös tekintettel a fogyatékkal élő és a megváltozott munkaképességű emberekre és családjaikra – társadalmi integrációjának elősegítését helyi, regionális és országos szinten;
  • a szemléletformálást, az érzékenyítést és képzések szervezését a társadalmi befogadás, kiemelten a különböző társadalmi csoportok egymáshoz közelítése érdekében;
  • képzések szervezését az ökológiai szemlélet és a környezetileg fenntartható gazdasági megoldások elterjesztése érdekében.

Hisszük, hogy az egyének, a társadalom és a természet, bolygónk állapota között szinergikus kölcsönhatás van. A kölcsönös összekapcsoltság állapotában létezünk, a természettől való elszakadás, az emberek közötti kirekesztés megbetegítő hatást jelentenek. Munkánkkal a fejlődést, a gyógyulást, az integrációt, emellett élő, jól működő közösségek létrehozását támogatjuk, összhangban a természet és környezetünk védelmével.

Tevékenységeink

A Diverzitás Közhasznú Alapítvány Gödöllőn és térségében dolgozik a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci esélyegyenlőségéért.  Segítjük a pályakezdők, alacsony iskolai végzettségűek, mélyszegénységben élők, nők, megváltozott munkaképességűek, 50 év feletti munkavállalók elhelyezkedését, elsősorban Gödöllőn és környékén. Egyéni tanácsadásunkon fogadjuk az álláskeresőket, ahol többek között önéletrajzot írunk, munkalehetőségeket keresünk, végigkísérjük az álláskeresés folyamán ügyfeleinket, amíg megtalálják a számukra megfelelő lehetőséget.

Tevékenységeink között szerepel még képzések kidolgozása és megvalósítása hátrányos helyzetűekkel foglalkozó szakemberek számára, különös figyelemmel az alacsony iskolai végzettségűek motiválását és eredményességét támogató képzési módszertanra.

Jelenleg egy szociális kertet hozunk létre Gödöllőn, amely munkalehetőséget és fejlesztési lehetőséget biztosít fogyatékkal élők, megváltozott munkaképességűek, alacsony iskolai végzettségűek részére. Az ökológiai művelésű szociális kert egyúttal közösségi térként, tanulóhelyként működik majd a városlakók számára, önkéntes napokkal, biokertész képzésekkel, családi rendezvényekkel.

Csapatunk

Csapó Beatrix