Március 19. Tavaszébresztő családi nap a SZIA Agroökológia Kertben – a talaj előkészítéstől a vetésig

Ébresszük közösen a tavaszt a SZIA Agroökológia Kertben, tanuld meg velünk a talaj előkészítésének csínját-bínját!
Szeretettel várunk idei első ingyenes családi napunkra március 19. szombaton 10:00-14:00 óráig gyerekeket és felnőtteket.
Program:
🪱𝐓𝐚𝐥𝐚𝐣 𝐞𝐥ő𝐤é𝐬𝐳í𝐭é𝐬, 𝐯𝐞𝐭é𝐬 – 𝐞𝐥𝐦é𝐥𝐞𝐭 é𝐬 𝐠𝐲𝐚𝐤𝐨𝐫𝐥𝐚𝐭
10:30-12:00
Kertészünk, Jobbágy Péter vezetésével bepillantást nyerünk az ásó nélküli kertműveléssel végzett talaj előkészítésbe, majd azt is megmutatja, hogyan vetünk, hogyan húzzuk ki a sorokat.
🌸𝐊é𝐳𝐦ű𝐯𝐞𝐬𝐬é𝐠 – 𝐯𝐢𝐫á𝐠𝐳ó 𝐩𝐚𝐩í𝐫 𝐤é𝐬𝐳í𝐭é𝐬𝐞
10:00-12:30
Készíts igazi tavaszi ajándékot: újrahasznosított papírból készült masszába virágmagot keverünk, amit kedves formákba nyomkodva kiszárítunk. A kész virágzó magpapírokat ezután ha elülteted, pár nap múlva meg is indul a csírázás.
Tökéletes tavaszi ajándék magadnak, vagy egy számodra kedves embernek.
🍲𝐊ö𝐳ö𝐬 𝐛𝐨𝐠𝐫á𝐜𝐬𝐨𝐬 𝐟ő𝐳é𝐬 é𝐬 𝐞𝐛é𝐝
10:00-től főzés, kb 12:30-tól ebéd
Szokás szerint közösen főzött, vegetáriánus bográcsos ebéddel készülünk, zöldséges lencseleves lesz a menü. Ha szeretsz zöldséget aprítani vagy tüzet rakni, csatlakozz a főzős csapatba! Persze az is ér, ha csak a megterített asztalhoz ülsz majd le velünk.
Az ebéd mellé szívesen fogadunk édes/sós sütit, ropogratni valót, gyümölcsöt, szörpöt!
🙋🏼Ö𝐍𝐊É𝐍𝐓𝐄𝐒𝐄𝐊𝐄𝐓 𝐊𝐄𝐑𝐄𝐒Ü𝐍𝐊!🙋🏼‍♀️
Várunk pár kedves önkéntest is, akik szívesen segítenek a főzés előkészületeiben, tűzrakásban, terítésben, pakolásban!
Ha jönnél, írj nekünk messengeren, vagy a kovacs.reka@diverzitasalapitvany.hu címre!
Hívd meg a barátaidat is, Facebookon az eseményt itt találod!
Délutáni program

🌱𝐊𝐈𝐒𝐊𝐄𝐑𝐓 𝐌Ű𝐇𝐄𝐋𝐘 – 𝐌𝐈𝐊𝐑𝐎𝐙Ö𝐋𝐃𝐄𝐊 𝐓𝐄𝐑𝐌𝐄𝐒𝐙𝐓É𝐒𝐄 𝐀 𝐋𝐀𝐊Á𝐒𝐁𝐀𝐍
14:00-17:00
A családi napot követően a SZIA Kertben tartjuk a Kiskert Műhely sorozat mikrozöldek termesztéséről szóló workshopját, maradj velünk Te is! 🙂
Az esemény regisztrációhoz kötött, itt találsz minden információt róla:
Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. A vasútállomás és az egyetem között, 2 perc sétára a vasútállomástól.
Pontos koordináták: https://bit.ly/sziakert
Mindenkit szeretettel várunk, kérdés esetén a kovacs.reka@diverzitasalapitvany.hu címre írhattok!
Mitől szociális egy kert?
A szociális kert különlegessége, hogy a mezőgazdasági termelésen kívül van más feladata, funkciója is: a mi esetünkben ez egyrészt az oktatás, szemléletformálás, azaz a biokertészkedés, ökológiai gazdálkodás és a zöld, környezeti szempontból fenntartható életmód népszerűsítése. Másrészt fontos működési alapelvünk, hogy a kert munka- és fejlődési lehetőséget nyújtson hátrányos helyzetűeknek, például fogyatékkal élőknek, tartós munkanélkülieknek.
Jelenleg 4 hátrányos helyzetű kollégával dolgozunk a kertben.