Kertből a Konyhába és Konyhából a Kertbe – Családi Nap a gödöllői SZIA Kertben

Szeretettel várunk benneteket augusztusi családi napunkra a 👩🏼‍🌾 SZIA Kertbe 👨🏼‍🌾 10:00-14:00 óra között. A fermentálás nevű izgalmas konyhatechnikai eljárást fogjuk bemutatni nektek.😊

Programok

🌱10:00-10:30
SZIA Kert körbejárása
Kertészünk, Jobbágy Péter vezetésével bepillantást nyerünk a kert működésébe. Megmutatja az aktuális teendőket, jövőbeli terveket. Lehet kérdezni, beszélgetni, nézelődni, ötleteket gyűjteni. 🙂

🤔🤩10.30 – 12.30
Fermentálás titkai kezdőknek (is) Bencze Ágnessel és Csapó Beatrixel. A fermentálás egy régi bevált technika a zöldségek, gyümölcsök hűtő és fagyasztó nélküli tartósítására.

🥬🥕12:30-14:00
SZIA Piac vásár a friss, vegyszermentes kerti zölségekből.

♻️ Ökomata

Az ökomata szemléletformáló játék egy kartondobozból újrahasznosított “élő automata”, ahol a játékosok különböző kérdéseket kapnak természet- és környezetvédelem témakörben, majd a helyesnek vélt válasznak megfelelő lyukon bedugják a kezüket. Jó válasz esetén meglepit is kapnak!

🔫⚽ Gyerekjátékok – Természetes anyagokból készült szabadtéri játékokkal várjuk a gyerkőcöket.

🥪🥗 Elemózsia gyanánt szendvicsekkel és friss zöldséggel várunk mindenkit.

🗺️Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. A vasútállomás és az egyetem között, 2 perc sétára a vasútállomástól.
Pontos koordináták: https://bit.ly/sziakert
Mindenkit szeretettel várunk, kérdés esetén az info@diverzitasalapitvany.hu címre írhattok!

🌿Mitől szociális egy kert?

A szociális kert különlegessége, hogy a mezőgazdasági termelésen kívül van más feladata, funkciója is: a mi esetünkben ez egyrészt az oktatás, szemléletformálás, azaz a biokertészkedés, ökológiai gazdálkodás és a zöld, környezeti szempontból fenntartható életmód népszerűsítése. Másrészt fontos működési alapelvünk, hogy a kert munka- és fejlődési lehetőséget nyújtson hátrányos helyzetűeknek, például fogyatékkal élőknek, tartós munkanélkülieknek.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1116803119190589