Föld (más)napja – családi nap a SZIA Agroökológia Kertben – április 23.

Áprilisi családi napunk majdnem a Föld Napjára esik, szeretettel várunk benneteket a 👩🏼‍🌾SZIA Agroökológia Kertben👨🏼‍🌾 másnap, tehát április 23. szombaton! 🙂
10:00-14:00 között a szokásos izgalmas kerti programok várnak gyerekeket és felnőtteket.
Program:
10:00-10:30
🌱𝐒𝐙𝐈𝐀 𝐀𝐠𝐫𝐨ö𝐤𝐨𝐥ó𝐠𝐢𝐚 𝐊𝐞𝐫𝐭 𝐛𝐞𝐣á𝐫á𝐬𝐚:
Kertészünk, Jobbágy Péter vezetésével bepillantást nyerünk a kert működésébe, megmutatja az aktuális teendőket, jövőbeli terveket. Lehet kérdezni, beszélgetni, nézelődni, ötleteket gyűjteni 🙂
10:30-12:30
👩🏼‍🤝‍👩🏽🧍🏼‍♂️👩🏼‍🦽𝐅𝐞𝐧𝐧𝐭𝐚𝐫𝐭𝐡𝐚𝐭ó 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧𝐧𝐚𝐩𝐨𝐤 𝐞𝐠𝐲é𝐧𝐢𝐥𝐞𝐠 é𝐬 𝐤ö𝐳ö𝐬𝐬é𝐠𝐛𝐞𝐧:
beszélgetés Tóth Andival, a Háztartásom Hulladék Nélkül blog írójával, zero-wast tematikájú könyvek szerzőjével.
10:00-12:30
🌸𝐊é𝐳𝐦ű𝐯𝐞𝐬𝐬é𝐠 – 𝐯𝐢𝐫á𝐠𝐳ó 𝐩𝐚𝐩í𝐫 𝐤é𝐬𝐳í𝐭é𝐬𝐞
Készíts igazi tavaszi ajándékot: újrahasznosított papírból készült masszába virágmagot keverünk, amit kedves formákba nyomkodva kiszárítunk. A kész virágzó magpapírokat ezután ha elülteted, pár nap múlva meg is indul a csírázás.
Tökéletes tavaszi ajándék magadnak, vagy egy számodra kedves embernek 🙂
10:00-12:30
♻️Ö𝐤𝐨𝐦𝐚𝐭𝐚
Az ökomata szemléletformáló játék egy kartondobozból újrahasznosított “élő automata”, ahol a játékosok különböző kérdéseket kapnak természet- és környezetvédelem témakörben, majd a helyesnek vélt válasznak megfelelő lyukon bedugják a 🖐🏼kezüket. Jó válasz esetén meglepit is kapnak! 😉
12:30-13:00
🥬🥕𝐏𝐈𝐀𝐂:
vásárolni is tudtok majd a kerti zöldségekből: saláta félék és retek biztosan lesz, lehet, hogy már sárgarépa is.
🍲𝐊ö𝐳ö𝐬 𝐛𝐨𝐠𝐫á𝐜𝐬𝐨𝐬 𝐟ő𝐳é𝐬 é𝐬 𝐞𝐛é𝐝
10:00-től főzés, kb 12:30-tól ebéd
Szokás szerint közösen főzött, vegetáriánus bográcsos ebéddel készülünk, zöldséges lencseleves lesz a menü. Ha szeretsz zöldséget aprítani vagy tüzet rakni, csatlakozz a főzős csapatba! Persze az is ér, ha csak a megterített asztalhoz ülsz majd le velünk.

Az ebéd mellé szívesen fogadunk édes/sós sütit, ropogratni valót, gyümölcsöt, szörpöt! 🙂
🙋🏼Ö𝐍𝐊É𝐍𝐓𝐄𝐒𝐄𝐊𝐄𝐓 𝐊𝐄𝐑𝐄𝐒Ü𝐍𝐊!🙋🏼‍♀️
Várunk pár kedves önkéntest is, akik szívesen segítenek a főzés előkészületeiben, tűzrakásban, terítésben, pakolásban! 🙂
Ha jönnél, írj nekünk messengeren, vagy a kovacs.reka@diverzitasalapitvany.hu címre!
Az eseményt a Facebookon is megtalálod, köszönjük ha megosztod ismerőseiddel!
Délutáni program
🌱𝐊𝐈𝐒𝐊𝐄𝐑𝐓 𝐌Ű𝐇𝐄𝐋𝐘 – 𝐌𝐈𝐊𝐑𝐎𝐙Ö𝐋𝐃𝐄𝐊 𝐓𝐄𝐑𝐌𝐄𝐒𝐙𝐓É𝐒𝐄 𝐀 𝐋𝐀𝐊Á𝐒𝐁𝐀𝐍
14:00-16:00
A családi napot követően ismét a SZIA Kertben tartjuk a Kiskert Műhely sorozat mikrozöldek termesztéséről szóló workshopját, maradj velünk Te is! 🙂
Az esemény regisztrációhoz kötött, további információt a facebookon és itt találsz róla.
A SZIA Agroökoógia Kert címe:
🗺️2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. A vasútállomás és az egyetem között, 2 perc sétára a vasútállomástól.
Pontos koordináták: https://bit.ly/sziakert
Mindenkit szeretettel várunk, kérdés esetén a kovacs.reka@diverzitasalapitvany.hu címre írhattok!
🌿Mitől szociális egy kert?
A szociális kert különlegessége, hogy a mezőgazdasági termelésen kívül van más feladata, funkciója is: a mi esetünkben ez egyrészt az oktatás, szemléletformálás, azaz a biokertészkedés, ökológiai gazdálkodás és a zöld, környezeti szempontból fenntartható életmód népszerűsítése. Másrészt fontos működési alapelvünk, hogy a kert munka- és fejlődési lehetőséget nyújtson hátrányos helyzetűeknek, például fogyatékkal élőknek, tartós munkanélkülieknek.
Jelenleg 4 hátrányos helyzetű kollégával dolgozunk a kertben.